BosseBus

Alla inlägg under februari 2013

Av Johanna - 20 februari 2013 08:12

Nu på söndag när vi ändå befinner oss i Stockholm då lilla mamma fyller år ska jag passa på att gå på rinträning hos Saori Wohlin. Har gått på en ringträning för henne i Riksten tidigare och har bara gott att säga om henne och upplägget hon kör. Duktig, hård och rättvis. Hon petar, påpekar och hurrar!

Tyvärr har jag inte haft möjlighet att gå på fler ringträningar för henne då det är en bit att åka mellan Norrtälje och Riksten. MEN nu på söndag ska jag få mig ett pass som heter duga!

Veckan därpå är det utställning igen på Stockholms Hundsportcentrum i Upplands Väsby. Då är det Östsvenska Terrierklubben som anordnar detta.


09:00 RING 5

Domare: Helena Peterzéns (domarändring-skulle ha varit John Ryder)

Staffordshire 7 valpar och 31 övriga klasser


Jag är lite orolig över domarbytet då Helena inte dömt staffar någon gång tidigare vad jag kan se? John Ryder är en specialist på staffar så domarbytet kan nog resultera i lite bortfall av några staffar. Man vet ju att vissa endast ställer för domare som de känner sig någorlunda säkra på. Dessutom att ställa för någon som inte har någon större erfarenhet av rasen är ju en ännu större risk. Eller?

Men det är ju ett tag kvar. Tills dess behöver jag lära Bosse att stå kvar lite längre stunder utan att tröttna och sätta sig på sin söta rumpa!

Av Johanna - 18 februari 2013 20:33

Då är det snart bara 2 veckor kvar tills man står där nervös utanför ringen och inväntar sin tur att gå in med Bosse och se så bra ut som möjligt tillsammans de få sekunder man har på sig! Idag kom inträdeskorten till Cruft´s. I samma kuvert hade man också med fripassagerare som reklam och information från kennelklubben. Något som förvånade mig var:

1) ett kort om hittelön på en hund som förvunnit eller blivit stulen. Ser ut som ett visitkort med foto och text på båda sidor. Denna var med i kuvertet! Vilken kostnad att trycka upp 25000 kort och sen dessutom skicka med de i alla kuvert!

  Samtidigt förstår jag att man gör det om man har de ekonomiska förutsättningarna samt kontakterna.

2) Man har skickat med viktig information till alla utställare från Engelska Kennelklubben. Vissa av de uppmaningar som står med där är både skrattretande och läskiga. Man blir lite orolig över hur djurhållningen i England egentligen är. Jag funderar också över om engelska utställare är helt dumma i huvudet? Några av reglerna man uppmanas att följa:

  • Hundar som kan bli agressiva får inte ställas ut
  • Sparring mellan två hundar i ringen är inte tillåtet (på riktigt!!?? Inga kommentarer!)
  • Hundar får inte bära munkorg under bedömning
  • Hundar får inte paras inom utställningsområdet (Vaddå, passar folk på?)
  • Kränkande eller agressivt uppförande gentemot domare eller andra utställare godtas inte
  • I utställningsringen är rökning förbjuden

Ovan regler känns inte som att det blir någon svårighet att följa... det skulle vara om jag råkar stöta på en sån där idiot då som föranlett ovan regler som jag skulle bli agressiv då...   

  Nu är de flesta intyg och pappaer på plats, det som saknas är avmaskningen (intyg på detta) som är bokat till dagen innan avfärd samt att boka en biljett till Best in show finalen 10 mars! Det vill man ju inte missa!

Av Johanna - 17 februari 2013 16:16

Då ligger man i sängen efter en heldag i Upplands Väsby, Stockholms Hundsportcentrum, där Ssbtk anordnade första Vinterspecialen. Hoppas på att denna tillställning fortsätter i framtiden. I år var den inofficiell så då passar jag på att se det som träning inför kommande utställningar. Malin var med och ställde Smul i juniorklass och Bibbi i unghundsklass. Själv ställde jag i juniorklass för sista gången, Bosse är 16 månader och får börja ställas i unghundsklass nu. Juniorklassen sträcker sig ju till 18 månader men Bosse är så pass utvecklad och stor nu att han kan hävda sig bra i unghundsklassen som startar på 15 månader. Så till Terrierutställningen om två veckor är det första gången i unghundsklass!

Jag var rädd att Bosse skulle flänga runt och gny som en dåre, som senast i hallen under ringträningen. Ja, han gjorde väl det så där lagom tills han låg tryggt i sin canvasbur. När det var hans tur (efter evigheters väntan) så gjorde han sitt jobb lika perfekt som vanligt. Det är mest jag som måste lära mig att hålla koll på domaren! Fem stycken juniorhanar var vi och i konkurrens blev Bosse placerad fyra. Jag var nöjd men hade faktiskt trott att det skulle gå lite bättre. Domaren var en rasspecialist från England och gav Bosse bra kritik. Överlag så är jag ändå glad... mest för att Bosse skötte sig så bra!

De hade till min glädje lite försäljning av hundgrejer! Jag köpte en flytväst till Bosse att ha i sommar (badkrukan) så att jag vågar slänga i honom från bryggan utan risk för att han ska drunkna!   

Dessutom fanns en fotograf på plats som fotade hundarna gratis! Bosse gillade INTE att stå på podiet så han lär väl se ut som en ledsen kråka?

Det blir ju mycket prat och mingel med andra staffeägare och det är roligt. Man börjar känna igen fler och fler. Dessutom blir man oftare igenkänd. Många är trevliga, vissa har nerverna utanpå skinnet så de kan vara lite korta i ton och andra bryr sig inte om att säga hej. Man får vara som man vill, jag vill bara ha det trevligt och hoppas och tror att man alltid kommer framåt om man är öppen, glad och hjälpsam.

En kommentar idag fastnade tyvärr. Vi pratade med en uppfödare som vet att vi ska till Cruft´s. Uppfödaren sa: "Ni vet att ni inte kommer att vinna va?" Eeeh, ja. Vi är ganska övertygade om att vi säkert inte vinner men vi hoppas ju ändå på placeringar. Bara att få komma till Cruft´s med sin hund känns lite ärofyllt faktiskt. Jag tror och hoppas att denna uppfödare menade väl och mer som att domarna i England premierar sina inhemska hundar eller att det är så stor konkurrens. Men just då kändes det som att denne person menade att våra hundar inte hade det som krävdes.


Hur som, här kommer lite fotografier från dagen (tyvärr nästan inga på Bosse då det är nackdelen när man själv är fotografen).

Den här hunden var jag tvungen att bara fota, ett blått öga! Synd i utställningsringen men attans vad charmigt!

   

Sen har vi lilla Smul:

       

Och Bibbi:

     

Lite blandade foton på trötta staffar, montar med hundgrejer att köpa och så...

             

Sist men inte minst min fantastiska Bosse samt domarens kritik (som jag gillaaaaaar:

     



Av Johanna - 16 februari 2013 18:25

Ikväll fick min kära sambo för sig att dra ut och springa i kramsnön! Själv har jag inte sprungit på ett tag och tänkte att det kan vara bra för mig... och Bosse. Så fort jag bytt om såg jag på Bosse att han piggnade till trots långpromenaden en timme innan. När jag tog fram hans sele blev han otålig, det var löpning på gång! Tjohooo... och en massa gnyende i dörren innan jag knytit skor och fått på mig mössa. 6-7 km senare så är det dags för en varm bastu, några kalla öl och lite fiskgryta i magen. Bosse ligger vid mina fötter och snarkar medan jag slörpar i mig det sista av grytan. Trötta hundar är lyckliga hundar!

Av Johanna - 15 februari 2013 15:11

Har fått mail idag från Championresor som vi ska åka med till Cruft´s. Fick reda på vilka hotell vi ska övernatta på i Frankrike på vägen till England samt när vi precis lämnat England. På vägen dit ska vi sova på ett riktigt enkelt hotell i Dunkerque som heter Premiere Classe Dunkerque.

     

När vi lämnar England och anländer till Calais med färjan ska vi bo på Campanile Calais som är lika enkelt det med men verkar ändå ha separat rum för toalett!?   Såg ut att vara ett handfat i sovrummet på föregående hotell.

     

Hotellet på plats i Birmingham har jag inte alls koll på ännu. Jag kommer att försöka blogga varje dag under Cruft´sresan om jag har tillgång till wifi. Jag hoppas just nu bara att frukost ingår på hotellen, att det inte blir allt för dyrt med tillägg för hund och att Bosse håller sig frisk och oskadad tills vi har ställt honom!!


Vi har planerat att köra till Göteborg över natten då bussresan utgår därifrån klockan 05:00 på morgonen. Det tar ju ändå lite mer än 5 timmar att köra ner från Norrtälje. Så startar vi ca klockan 22:00 så är vi framme i god tid och har marginal för lite kisspaus och koffein/sockerpåfyllning. Dessutom vill vi rasta hundarna ordentligt innan de ska in i bussen. Vi kommer att ta min bil och turas om att köra. Jag lär nog inte somna även om jag får när Malin kör. Jag lär väl vara så förväntansfull att jag pladdrar på som en dåre. Tänker att man lär ju sova på bussen. Men då kanske man istället pratar med alla nya människor som också ska med?    Det ska bli så spännande, men det känns också läskigt!


Av Johanna - 14 februari 2013 09:49

På söndag är det dags för Vinterspecialen, det är den första att anordnas av Ssbtk om jag förstått det rätt. Tidigare har ju årets händelse alltid varit Rasspecialen i Gränna på somrarna. Denna kvarstår men det tycks som att man vill få in en till på vinterhalvåret och det känns roligt! Vet inte varför det blev en inofficiell tävling, kanske tidsbrist? Men lika roligt ändå. Jag ser det som ett fantastiskt tillfälle att träna utställning live, träffa andra staffeägare och kanske shoppa loss lite. Det sistnämnda har jag ju lite förhoppningar om. Gränna förra året gjorde mig besviken då jag hade höga förväntningar på staffe-shopping! Hade inbillat mig att det skulle finnas kläder, halsband, koppel, profilprodukter i staffens tecken... men icke! Så nu har jag förhoppningar om att man ordnat lite mer försäljning på Vinterspecialen. Ni som inte ska ställa någon hund, kom och titta! Det kommer också andra raser som jag förstår det.


Speciellt med denna utställning är att det är en rasspecialist som domare. Mark Davis dömer hanarna och det ska bli intressant att se vad han gillar. Det är ju så att domarna ändå har lite olika tyckande om vad de gillar hos staffarna, det kommer vi inte komma ifrån. En del som ställer sina hundar ställer bara för domare som de vet gillar just sin hund. Orättvist - nja, både och kan jag tycka. Eftersom det är en bedömningssport så går det inte att tycka eller vara svart eller vit, det finns gråzoner och detta skapar förstås den speciella spänning inför varje utställning. Själv vill jag gärna prova att ställa för olika domare, letar inte efter speciella domare men tänker också som såhär: Jag har ju ingen större lust att ställa för en domare igen om denne tyckt att jag har en ful hund!   Samtidigt som jag skulle kunna tänka mig att göra det just nu bara för att jag vet att Bosse växt färdigt snart och att det faktiskt hänt saker, domaren kan ju tycka annorlunda nu. Nu på söndag är jag förväntansfull, det kan bli allt från good till excellent - vem vet vad domaren vill se... och hur Bosse sköter sig...

Så jag packar ner kameran till söndag och uppdaterar er redan på kvällen förhoppningsvis om hur det gått!

Ps. Det är ju alla hjärtans dag... ta hand om varandra, både tvåbenta och fyrbenta!   

 

Av Johanna - 12 februari 2013 22:23

Ghaaaa! Vilken skitkväll rent ut sagt. Om jag var mallig förra träningstillfället så fick jag äta upp det med råge ikväll. Bosse gjorde sitt allra bästa av att inte höra mig eller se mig. Allt som fanns var lukt av... tik tror jag? Min misstanke är att det fanns mer än en löptik med under passet och flera av hanhundarna betedde sig stöddigt... vilket också kan bero på löptik. Dessutom hade vi i gruppen äran att gästas av en stöddig jaktlabrador som varken respekterade sin matte eller övriga hundar. Svansen högt, hoppandes på matte och så lite utfall mot var och varannan hund på det. En Cane Corso fick till och med ett jack på huvudet (stackar ska ställas för första gången om en månad). Så med löptikslukt och stöddig unghund som motivation hade Bosse fullt upp med allt annat än att lyssna på mig. Det spelade ingen roll att jag hade korv, tjoade eller blev arg heller för den delen... jag gav upp! Hade mest lust att strypa honom och sen sälja hans döda kropp på Blocket!   

Jag hade i alla fall kameran med mig och Malin med sin Bibbi och Smul! Så det blev att fota dem och alla andra hundar som lyckades sköta sig.    Malin körde med Bibbi först (som inte heller gillade stämningen i lokalen fullt ut) och sen hämtade hon in lilla Smul. Duktiga tjejer! Bra var i alla fall att vi fick möjlighet att träna Bosse och Bibbi tillsammans lite då de ska umgås en hel vecka tillsammans snart på Cruft´s resan!

Bibbi:

     

Smul:

     

Lite andra staffar (notera han som vägrar släppa köttbullepåsen!):

     

Så denna skitkväll lägger jag bakom mig och ser fram emot Vinterspecialen som går på söndag i Upplands Väsby på Stockholms Hundsportcentrum. Det är en inofficiell utställning och kommer att vara ett fantastiskt tillfälle att träna in action! Håller tummarna att Bosse sköter sig......


Av Johanna - 11 februari 2013 21:00

Sommaren 2012 gick jag för första gången på en ringträning ever! Det var Svenska staffordshire bullterrier klubben som anordnade denna - helt gratis dessutom! Det var så roligt och nyttigt. Framförallt är det ett bra tillfälle att socialisera sin hund. Bosse var väl typ 9-10 månader tror jag, han skötte sig jättebra men blev snabbt trött. Man fick ta många korta pauser. Här är lite foton som jag hittade, lillasyster var med och fotade då träningen var i Gubbängen nära där hon bor.

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16 17
18
19
20 21
22
23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards