BosseBus

Alla inlägg under maj 2013

Av Johanna - 16 maj 2013 11:47

Igår hämtade Bosses kennelmamma Malin hem sin efterlängtade Rottis! Hon har haft Rottweiler tidigare och har längtat ihjäl sig efter en ny i framtiden... framtiden visade sig komma snabbare än väntat när rätt tillfälle dök upp! Välkommen säger Bosse och jag till lilla sötaste tiken Aurora Ia!


 

Av Johanna - 15 maj 2013 22:02

Nu har Bosses nya fina M.A.G halsband kommit med posten. Vad vårfin han blev!

Av Johanna - 15 maj 2013 11:39

Igår kväll utanför klubbstugan, Bosse funderar över valet av apport, "vilken ska jag välja?"

Av Johanna - 14 maj 2013 21:31

Ikväll tränade vi apport några minuter på klubben när vi ändå tog kvällspromenaden förbi klubbstugan. Sen blev det platsliggning och bus i solnedgången. Godnatt!

Av Johanna - 14 maj 2013 15:18

 

Tjohoooo! Fick idag mejl - Lydnadskurs 2 på RBK kommer att starta 28 maj och avslutas 7 juli med tävling i klass 1 (som jag redan anmält mig till)! Blir så glad, skönt att gå kurs så man håller motivationen och diciplinen uppe!

Igår kväll när jag tog fram apporten blev Bosse som tokig! Han verkligen älskar att träna min tokhund... det är ju en bra förutsättning, haha!

Enda momentet jag tycker är svår att träna egentligen är tandvisningen. Man behöver ju hjälp av andra människor... och gärna sådana man inte känner redan... Han har ju inga problem med tandvisning i sig (han ställs ju ut med jämna mellanrum), men att sitta still (stället för att stå) verkar inte riktigt funka i hans huvud...

Funderar lite på det där med bruksprov också. Man kanske ska ta och välja en gren. Är sugen på spår eller sök. Bosse älskar ju alla på två ben så han har ju rätt förutsättning för att leta upp just människor i alla fall. Samtidigt fattar jag inte just nu hur jag ska lära in framförgåendet... MEN, allt har sin tid. Han är ju för sjutton bara 19 månader gammal! Vi har ju flera år på oss att träna!!!

MH

Av Johanna - 14 maj 2013 10:08

Fick igår kväll reda på att jag har fått plats på Mentalbeskrivning (MH) med Bosse på lördag!! Trodde aldrig det skulle gå så fort att få en tid för detta, man har ju hört hur svårt det är... speciellt när man inte äger en bruksras! Men jag hade ställt mig som reserv på typ ALLA datum på Roslagens BK samt några till klubbar runt om i Stockholm. Så på lördag blir det MH på Roslagens BK! Tjohooo, vad roligt! Då kommer vi få tävla i bruksgrenarna också om vi vill! Idag behöver man dessutom inte få 1:a på skott för att få tävla, nya reglerna säger bara att man ska ha ett godkänt genomfört MH. När vi körde BPH i höstas fick Bosse 3:a på skott (näst bästa önskvärda resultat på ett BPH)... jag trodde han skulle få 4:a då han enligt mig var helt oberörd... men han ryckte visst lite på öronen och tittade snabbt åt det hållet skottet kom ifrån. Jag höll inte med, haha! Så nu på MH´t så gissar jag att han får 1:a eller 2:a. Skrammel och oljud har han inga problem med heller. Däremot plötsligt upphoppande figurer ur marken kan nog vara lite konstigt och dessa bör hållas på avstånd med ihållande skall enligt Bosse ... jaja, spännande blir det!


BPH´t såg ut som nedan: (0=lnget, 4= mycket)


Moment 1: Främmande person
Glad i människor3
Trygg4
 
Moment 2: Föremålslek
Energisk2
Lekfull3
 
Moment 3: Matintresse
Energisk2
 
Moment 4: Visuell överraskning
Trygg2
Nyfiken1
Arg2
 
Moment 5: Skrammel
Trygg4
Nyfiken4
 
Moment 6: Närmande person
Glad i människor3
Trygg4
Arg1
 
Moment 7: Underlag
Trygg4
 
Moment 8: Skott
Trygg3
 
Över alla moment
Ljudlig1
Positiv attityd3

Lääääängar till lördag!!!

Av Johanna - 13 maj 2013 13:01

Funderar starkt på att anmäla mig till tävling nu så att man får en morot att träna. RBK har sin nästa tävling 7/7 - då har jag 1,5 månad på mig - borde inte vara något problem?

Imorgon ska jag gå på kurs hos Hundskolan i Roslagen - då blir det Linförighet på schemat! Tyvärr är nästa veckas kurs där inställd pga för få deltagare, skulle ha varit platsliggning och apport. Platsliggning som är så viktigt!  Jag får helt enkelt träna detta ännu hårdare hemma.

Lydnadskurs 2 ska ju starta på RBK - jippiiee! MEN vi har fortfarande inte fått reda på när den startar och vilka dagar och tider det kommer att bli. Jag vill VERKLIGEN bli tävlingsklar till juli! Sen kanske jag inte tar en pallplats.... men det är målet!   

Ikväll blir det lite mer trädgårdsarbete. Bland annat så gräsfrön över alal kala fläckar samt på den STORA fläck som blev efter att vi flyttade bort lekstugan. SEN ska jag träna apport med Bosse... försöka klicka bort tuggandet. Eller han tuggar inte utan mer liksom byter ställning på var i munnen han vill ha apporten... typ hundra gånger på fem sekunder... haha!

Ska börja köra en platsliggning på varje promenad också... kanske funkar så att man verkligen får in en koncentrerad platsliggning utan pip. Han tycker det är sååååå tråkigt att ligga still!

Nä - nu anmäler jag mig till tävlingen! Eller vänta... måste man ha tävlingslicens och så... måste kolla.. puss & kram! (Nej, det behövde man ju inte med SKK-reggad hund!)


Uppdatering 15 minuter senare.... anmält mig!! Debuterar 7/7 på Roslagens BK!!! Hjälp!


 

Bosse undrandes: "när ska vi träna på allt det där roliga igen?"

Av Johanna - 12 maj 2013 21:44

Idag var det lydnadstävling i klass 1 och 2 på RBK. Jag passade på att sticka dit för att lite snabbt ta mig en titt på ettan... Vad man blir sugen på att tävla! Flera av de som tävlade verkade ha en bit kvar för godkända resultat sen spelar säkert nerver in också. Inte lätt att prestera när man är nervös. 

Jag ska anmäla mig till tävling så att man har ett mål och ökar på motivationen att träna.... för där har vi legat på latsidan denna helg trots långhelg. Men nästan hela staketet runt tomten blev färdigbyggt i alla fall! Nu kan inte Bosse rymma!
Ps. Kolla foton på den ombyggda gamla Saaben... Så klart man inte behöver ha kombi för att ha hund!

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards