BosseBus

Alla inlägg under augusti 2013

Av Johanna - 18 augusti 2013 13:42

Efter gårdagens löpning på en mil i värmen med påföljande lydnadstävling så hade jag en trött hund igår. Det märks när Bosse är slutkörd då han nästan alltid "pratar" i sömnen då. Måste hinna med att filma det nån gång!

Idag var det massage hos Emma på schemat så vi startade morgonen med klövjeväska och lite bollkastning på Grindfältet. Bosse var rätt loj... lydnadskommandona hade han glömt vad de hette så vi struntade i det och promenerade hemåt igen. Nästan hemma började han sacka efter, stannade om vartannat och tyckte att vi skulle vila under något passande träd... men jag manade på honom. Tröttisen!


Sen gjorde han något som han inte gjort på sitt snart 2 år långa liv... gick in på någon annans uppfart!! Han var lös med klövjeväskan på och jag såg hur han långsamt började gå mot en kvinna på uppfarten som antagligen skulle ut och kasta sina hushållssopor. Han tittar på mig som om han sa "nu flyttar jag in här... jag orkar inte gå mer" och tog bestämda steg mot kvinnan och deras hus. Jag säger nej och rusar efter honom (jag hade hunnit en bit före honom)... och säger snabbt till kvinnan att han är snäll (sådär som alla hundägare gör när deras missfoster till hund inte lyssnar och bara rusar fram)! Nu rusade han inte då han var rätt slut av värmen... utan mer gick trött fram för att säga "ge mig vatten, rädda mig". Den här kvinnan var uppenbart rädd för hundar (eller i alla fall Bosse) och backade med flackande blick. Jag tog tag i Bosse och bad om ursäkt. Hon frågade mig då om jag visste om att hundar måste ha koppel... jag bara blev stum!! Kopplet i min hand... trodde hon att jag hade det som en accessoar till mig själv? När hon märkte av min tystnad sa hon "jag har barn...." (jag med ville jag säga... vad har det med detta att göra?) Fann mig snabbt och tänkte att hon var en rädd och okunnig människa... inget att hettsa upp sig för... felet var mitt. Jag bara svarade "som sagt, jag ber så hemskt mycket om ursäkt" och gick därifrån... jag tyckte jag hörde ett "tack" bakom mig... det var bara konstigt. Nu blir det koppel ett tag framöver när vi inte är i skog - skithunden!


Så här trött kan man i alla fall bli i värmen:



Hos Emma gick det bra som alltid och Bosse är hur fin som helst i rörelsemönster och muskler! Nästa gång blir nog när han kommit igång med agilityn! Fick med mig lite instruktioner på hur jag kan stretcha Bosse själv, det är kanonbra!


På eftermiddan träffade jag en kvinna som kanske ska få bli Bosses extra dagmatte. Han har ju en dagmatte redan men det är alltid bra med en till. Denna kvinna har själv haft staffar och hållt på med både utställning och hundträning. Nu var hon sjukpensionär så hon hade all tid i världen! Kul! Få se hur det artar sig, ska göra ett hembesök snart. Samtidigt träffade jag lilla staffetjejen Chelsea med sin husse Markus som bor i Norrtälje... konstigt att man inte sprungit på dem tidigare!? Bosse fick för en gång skull faktiskt hälsa... kan ju inte låta bli när det är en av samma sort och dessutom en så söt tik! De verkade gilla varandra så jag hoppas stöta på dem igen så de kan få leka av sig lösa någon gång!


Nu är Bosse heeeelt slut! Om han orkar med lite lydnad ikväll? Vet faktiskt inte? Det är 25 grader i skuggan och kvavt idag så jag funderar på att åka och ta ett dopp med honom och barnen... kanske han piggnar till då?


 

Av Johanna - 17 augusti 2013 21:33

 

Idag debuterade vi med att tävla i lydnad! Roslagens BK hade klubbmästerskap så det kändes som en bra start att få tävla bland människor man känner lite och som framförallt känner till Bosse!   Vi började morgonen med en lång löprunda vilket kanske inte var helt smart då det resulterade i huvudvärk och trötthet för min del resten av dagen. MEN jag tänkte inte låta det dra ner mig, jag hade BESTÄMT mig för att köra denna tävling med gott humör, vara positiv, glad och bara ha roligt oavsett hur Bosse betedde sig!

Körde lite läggande, ställande och fritt följ på tomten ett par gånger under dagen... han bättrade sig för varje gång, fick till både läggande och ställande snabbare och snabbare. Jag körde bara fot emellan helt slumpvis så att han aldrig visste vad som skulle komma för att hela tiden ha honom på tå och uppe i fart (gissar han på ett ställande så sackar han efter).

Sen åkte jag och dotter till affären för att köpa spelet UNO hon tjatat om i evigheter samt lite nya märgben till Bosse. Dottern meddelade att hon ville följa med och kolla när vi tävlade - det gladde mig massor - hon har inte tyckt att hunderigrejerna varit så intressanta.

Det var samling klockan 16 och lottning av startplatser. Jag fick startnr. 8 av totalt 16 startande hundar. Jag avstog platsliggningen då Bosse helt enkelt inte är redo för det ännu.

När startnummer 4 gick in hämtade jag Bosse, kissade honom och satt och bara mös en stund. När startnummer 7 gick in så gick jag ner på sidan av plan och började värma Bosse... körde snabba lägganden, frittfölj och ställanden med massor av godis och leksak... berömde för varje kontakt.

Sen var det vår tur... mitt hjärta bankade så hårt! Påminde mig själv en sista gång om att bara ha roligt och skratta åt alla dumheter... och gick in.

Bosse hakade på som ett ljus! Eftersom det var ett KM så var inte alla moment med. 3 moment var obligatoriska (platsliggning Lkl1 som jag avstod och därmed nollade), fritt följ Lkl2 och Inkallning Lkl1. 3 moment hade man fått välja själv och jag hade valt Läggande Lkl1, Ställande Lkl1 och Hopp Lkl1.


I fritt följ hakade han på mestadels... förvånansvärt bra med tanke på tävlingssituation och allt. Vi får 7.5 poäng med anm. "Tränger i vä.sväng (yes det gjorde han), snett sitt, ofokus (jo, en del)" - men jag var sååå nöjd!


I inkallningen får vi 8.5 poäng med anm. "avslut" (han dundrade rakt in i mitt vänsterben för att se om han kunde få omkull  mig)... tokstollen! MEN, jag skrattade!!   


I läggande får vi en 10:a!! Ja, vad säger man - han är grym!


I ställande 9.5 poäng med anm. "tar ett par steg"... äsch - Bosse är grym!!!


I hopp.... som han ääälskar fick vi 9 poäng med anm. "avslut"(ja, Bosse gillar närkontakt a´la hockeytacklingar)... men faaaan, vad han är bra!


Jag är så nöjd då vi faktiskt klarade av dagens mål - att ha roligt och få med oss en bra känsla ut från plan! Ensa lilla missen var att jag var så inne i vår bubbla på vägen ut och inte riktigt hunnit koppla upp honom att jag inte såg nästa ekipage som skulle in förens Bosse sprang fram... till en sur tik! Tur att det var en sur tik och inte en ung hane! Så dagens lärdon: koppla hunden så fort sista momentet är över!


Sen var det klubbfest och vi åt grillat. Barnen var med och verkade tycka att det var roligt. Men de blev snabbt trötta så innan efterrätten åkte vi hem - det gjorde inte så mycket - jag var helt slut jag me!


           

Av Johanna - 17 augusti 2013 11:03

Började morgonen med en löprunda på en mil genom Lommaren... viljet innebär MASSOR av BACKAR! Tessan, jag och Bosse kämpade de första 6 km innan vi nådde Lommarsjön där Bosse skulle få en vätskepaus och doppa tassarna... men han ville djupare så jag kopplade loss honom... och hör och häpna - han tog sina första frivilliga simtag idag!! En liten simtur och tillbaka upp... han var så nöjd med sig själv! Sen sprang vi hemåt och fick ihop precis en mil.
Hemma testade jag en återhämtningspasta till Bosse som jag fått prov på på någon utställning. Han gillade den massor... måste varit för att den luktade rutten fisk! Blä!!
Nu sova och vila upp sig för kvällens tävling... mitt mål: Ha roligt!

Av Johanna - 16 augusti 2013 12:05

 


Enligt föregående inlägg samt tidigare drömmar och önskemål så fick jag ändan ur vagnen och letade upp en agilitykurs förhållandevis nära mig som går dagar som jag har möjlighet att delta och inte kostar skjortan! Dessa tre kombinationer är INTE lätta att få ihop när man letar i kursutbudet runt om i Stockholm och helst norrort!! De flesta kurser verkar gå på måndagar har jag en bestämt åsikt om (måndagar är min sämsta dag). Går de inte på måndagar så är de inplanerade just de helgdagar jag bokat in annat... suck!

MEN - nu hittade jag en agilitykurs som är uppdelad i 4 delar i Arninge (på vägen mellan hem och jobb) på torsdagar! Den startar innan de andra lydnadskurserna jag ska gå så det passar ju perfekt! OCH den är inomhus! Många pluspoäng för en staffe!

Så NU ska vi äntligen få prova på agility - som jag har längtat!! Agility Steg 1 startar 5 september - off we go!!!   

Av Johanna - 16 augusti 2013 08:36

På lördag är det RBK´S KLUBBMÄSTERSKAP I LYDNAD! Det ska bli roligt... och vi ska vara med! Om inte annat så för att underhålla alla andra med en hund som lyssnar med bara ett fjärdedels öra och mest lägger sin energi på att föra orkester med sin vackra sångröst!   Jag älskar min lilla dumstrut!

Vi kommer att hoppa platsliggningen förstås men de moment vi valt över det är vi med på. Jag har för mig att jag förutom de obligatoriska momenten fritt följ och inkallning har valt läggande, ställande och hopp över hinder. Det roliga är att Bosse just nu har kommit på att han själv kan bestämma när han ska stå eller lägga sig... han tycker att mitt kommando "fot" likaväl kan betyda "stanna" eller "ligg". Han tycker helt enkelt att jag oftast kör mitt program helt i fel ordning! DET ska bli spännande att följa på lördag!

Till kvällen anordnas klubbfest med grillat. Gott! Tar med barnen, äter gott och umgås med hundmänniskor... kan det bli bättre?

Igår kväll blev det bara en liten stund träning med Bosse. Tiden gick till att träna själv, basta och äta egengjorda hamburgare (paleo förstås) med Tessan och våra barn. Men ikväll ska vi träna... och imorgon... och på söndag!


 


Har anmält mig till två kurser i höst också! Hade tänkt att jag skulle prova på Rallylydnad men kände att det tar tid från den vanliga lydnaden som jag ändå vill ge en ordentlig chans och faktiskt komma ut och tävla till våren om inte annat. Så jag anmälde mig till en tävlingslydnadskurs hos Klicka Hunden som heter Tävlingslydnad klass 2 - delar & moment, samt en hel helg hos Hundreda som inriktar sig på koncentration & fokus! Dessa kurser tror jag kan hjälpa oss framåt i vår träning i höst. Jag hoppas att instruktörerna håller måttet och att vi verkligen får nytta av kursen!

På söndag är det dessutom dags att träffa Emma på Norrtälje Hundfys igen - Bosses fysioterapeut och massageterapeut! Känns skönt att gå igenom honom då och då för att hålla koll så att han inte går med skador eller sträckningar. Skulle jag dessutom träna agility (drömmer fortfarande) så skulle jag definitivt inte vara utan en koll minst en gång i månaden! Den fysiska aktivitet vi kör idag med Bosse består ju av löpning, cykel, klövja och viktmanschetter... förutom skogspromenader och så då. Så det är ju inget jätteansträngande för muskler och leder.


Vi hörs igen!   

Av Johanna - 14 augusti 2013 20:16

Ikväll var det dags för veckans intervallpass i löpningen... fartlek 4 km och 20 minuter. Jobbiga pass de där så det är skönt med sällskap då som kan pressa en att ta i... det är Bosse bra på. Tessan följde också med så man slapp gråta själv!
Värmde upp med jogg 1.5 km först. Sen fullt ös lagom tills regnet kom.
Det gick superbra men var riktigt jobbigt... Bosse njöt av farten i intervallerna och pressade på som bara den!
Nerjogg på vägen hem med svettet rinnandes nedför rygg och ben... Bosse så nöjd... han gillar fart den grabben.
Hade planerat ta mig ner på klubben på onsdagens tävlingsträning men då jag vet hur han hatar regn så insåg jag att pressa honom till en platsliggning i blött gräs skulle vara för mycket begärt. Det är just platsliggningen jag behöver träna på mest. Hemma körde vi istället läggande, ställande och fritt följ.
Imorgon blir det att träna styrka med Tessan... basta lite och bara ta det lugnt. Ska passa på att klämma in hundträning också på något sätt......

Bild på mig och Tessan... inte i en träningssituation... mer fest va? ;) Men samma energi!!

Av Johanna - 12 augusti 2013 20:16

Ikväll tog jag mig en stund på lydnadsplan med Bosse... bara för att leka och ha roligt! Vi var ensamma på plan så det passade utmärkt. Körde moment efter moment och belönade med kastade bollar, grisar och nya uttern som är en pälsöverdragen petflaska - mycket uppskattad! Bosse gillade våra lydnadslekar och kom in med grejerna gång på gång! Efter en stund dog han av värmen så då tog vi en slurk vatten och avslutade... uttern fick också bada i vattnet och såg sen ut som en dränkt katt eller nåt. Det var så himla kul att bara ha roligt och inte ha en massa krav på träningen - ska försöka minnas och behålla den känslan och fortsätta köra på det!

Senare tog vi oss en löprunda på 6 km - det var svalare då och Bosse hakade på bra. Jag körde ett fyspass på gräsmattan bakom huset efteråt... det tog dock en stund innan jag fick träna ifred för Bosse. Det var ju himla kul med matte som låg på rygg och mage på gräsmattan... ny lek?   


    

Av Johanna - 12 augusti 2013 16:51

Var hos veterinären idag för att boka tid till rabiesvaccination, avmaskning inför Eckeröutställningen och vaccination mot kennehosta (den årliga). De är så fina på Kvisthamra veterinärklinik... ordnade så jag fick ta rabiessprutan på en gång... sen kommer vi tillbaka samma vecka vi ska till Eckerö och tar masktablett och vaccinerar. Bosse känner sig dessutom alltid trygg där, är glad och viftar på svansen! De gånger (2) vi varit på Norrtälje Djurklinik har han varit jätterädd... konstigt det där hur hundar vet.

Passade på att väga honom för att se om han hållt sig på 19 kg då jag gått över på laxfodret igen som är fetare. Nä! Han hade gått ner till 18 kg men ser inte alls tunn ut tycker jag... däremot ser man ju hans muskler mer. Träning har väl gett resultat!?

Så här en bild på min snygging! (sorry för den helkassa upplösningen men.... visst är han snygg!!)


 

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards