BosseBus

Direktlänk till inlägg 27 september 2013

Agilitykurs

Av Johanna - 27 september 2013 08:15

Igår var Bosse med mig på jobbet då vi bokat agility privatlektion på HundID i Arninge. Det passade oss perfekt! Som jag berättar i föregående inlägg så kör vi 3 privata lektioner istället för i grupp 6 lektioner då Bosse är lite störd i huvudet just nu... han är helt enkelt för intresserad av andra hundar. Detta får vi jobba med separat.

Passade på att låta Bosse bära klövjeväskan på lunchpromenaden igår också - kom på hos veterinären i veckan att vi inte fystränat på länge (någon av oss) då jag vägde Bosse och såg att han gått upp till 18,9 kg. Så denna vecka blev det i alla fall ett löppass och klövja lite - ska ta med väskan samt viktmanschetter till Åland i helgen också.

Hur som helst så måste jag berätta mer om gårdagen. Klockan 18 hade vi bokat kurs hos Sandra på HundID och jag packade med mig den sista korven jag förvarade i frysen på jobbet. Passade på att handla mat till Åland på Willys i Arninge och hann precis i tid till 18. Sandra väntade på mig och hade skrivit ner en kursplan för dagen. Vi började med att värma upp med cirkelträning som inte syftar på fysträning med stationer som man kan tro utan att Bosse bara ska kunna följa mig på båda sidorna när jag går i cirklar. Den högra sidan är lite svår tycker han som har vänsterfölj i ryggmärgen från både tävlingslydnaden och utställningar. Men han kämpar på och är jätteduktig! Jag kände direkt när vi kom in på planen av konstgräs att jag var mer avslappnad utan andra hundar där och Bosse hade skönt bra fokus på mig och en förväntan på uppgiften. Han nosade lite då och då men slutade när jag kallade på honom - förstod att något roligt var på gång. Förstår nu att han helt enkelt gör detta (nosar) när han tror att han inte har någon uppgift/arbetsmoment... han vilar liksom. Jag får helt enkelt lära honom vila aktivt och förstå att fokus är på mig i annat fall.

Vi körde sedan igång med hopphinder och kopplade snabbt på tunnlar då Bosse fattade galoppen sjukt snabbt! Sjukt roligt och svettigt! Han förstår nu att ta hopphindret både framifrån samt att runda det och hoppa tillbaka mot mig. Grym kille! Därefter körde vi slalomhindret med två pinnar då han nu i början bara skulle förstå att gå emellan pinnarna. Vi avancerade ganska snart till fyra pinnar som vi ställde i olika vinklar så att han fick söka upp rätt vägar. Rätt väg = ett klick och godis. Han älskade detta men man verkligen såg hur trött han blev i huvudet - det såg ut som att ögonen skulle trilla ur huvudet på honom och man kunde se små stjärnor och fåglar virvla ovanför hans huvud, haha! Gullig kille! Vi skulle ha påbörjat kontaktsfältsträning på gungan också men det fick vi skjuta på - tröttmössan behövde en kort vilopaus. Jo - vi skulle även introducera däcket, den där ringen som hänger i luften som hundarna ska hoppa igenom. Sandra sa att jag skulle klicka för varje gång han bara visade intresse för däcket... bara han nosade på det. Men Bosse tyckte det var lika bra att börja hoppa igenom det - det såg ju kul ut!   Det är lite hans grej - att hoppa och springa fort. Så vi kopplade på ett hopphinder som han skulle ta med en rundning och avsluta med hopp genom däcket. Rooooligt tyckte Bosse och flög igenom alla hinder som en lycklig fågel gång på gång!

Sista delen av lektionen tränade vi platsliggning. Inget problem egentligen med stadgan - han förstår vad som ger utdelning och vad som inte gör det. Men när nästa kurs deltagare började komma in i lokalen med sina hundar blev Bosse direkt lite orolig och svag i stadgan vilken Sandra märkte på hans andning och kroppshållning. Då sänkte vi kraven massor och klickade med godis hela tiden! Han var ändå relativt avslappnad, la sig på sidan ibland och sökte kontakt med mig istället för hundarna... även detta belönades.

Denna lektion var precis det vi behövde för att få upp vår kontakt igen, vår gemensamma arbetsglädje och vi åkte hem med en härligt glad känsla i kroppen båda två tror jag. Bosse somnade gott på kvällen och jag hann nog inte mer än lägga huvudet på kudden så var det god natt!

Men innan jag somnade så var det packning i stor skala då jag och barnen åker till Åland ikväll. Vi ska bo i stuga på Eckerö, bada på Mariebad på lördag och ställa ut Bosse på söndag - full rulle och massor av höstmys!


See ya!!


    


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 16 juli 2017 19:32


Bosse finns inte hos oss mer. Det gör ont. Jag har ett hål i mitt bröst och gråten verkar aldrig sluta, tårarna är oändliga. Vi sörjer dig! Många frågar vad som hände och jag berättar här kortfattat. Det är en historia som är allt för vanlig men fö...

Av Johanna - 11 december 2016 18:37


Bosse har aldrig tidigare uppskattat nederbörd, varken i form av regn eller snö. Men idag busade han verkligen i snön. Det var i och för sig bara nollgradigt och lagom med snöfall. För övrigt har han blivit riktigt dåligt aktiverad på senaste tiden...

Av Johanna - 25 september 2016 09:40


Idag är ingen vanlig dag för idag är det Bosses födelsedag! Hurra hurra hurra! 5 år idag och det firar vi med att heja på lillmatte när hon spelar fotbollsmatch och en extra god middag ikväll med favoritingredienser som ägg och banan! Vi äl...

Av Johanna - 21 september 2016 12:44


I måndags när Bosse hade sitt anfall skulle jag ha tränat egentligen. Men så klart ville man bara hem till sin gulle. Men igår kväll tog vi tillsammans en löprunda istället. Så värt! Skön löpning och kul att kunna göra det ihop!   Idag hade vi ...

Av Johanna - 19 september 2016 20:32


Idag hände det som jag varit orolig för sen min sambo berättade om det konstiga anfall Bosse hade för ca ett år sen då jag låg på sjukhuset för min blindtarmsoperation... ännu ett anfall! Förra året, runt september, låg jag på sjukhuset då jag haft...

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards