BosseBus

Alla inlägg under oktober 2013

Av Johanna - 15 oktober 2013 11:28

Har lite svårt just nu. Bosse är ju min första egna hund och så klart ska vi prova ALLT! Allt som verkar roligt i alla fall. Men det gör också att man blir sådär halvbra på allt. Jag är ju själv i grunden en generalist även om jag alltid önskat mig egenskapen av att vara specialist på något. Att få känna det där som en del säger "det här är jag bäst på" - det får aldrig en generalist chansen att säga. DET kan kännas sorgligt. Jag är ganska bra på mycket istället. Detta har också gjort att jag aldrig hittat det där svaret på vad jag ska bli när jag blir stor. Jag undrar fortfarande. 35 år gammal. Ett problem är att jag inte vet och det andra problemet är att jag gillar så mycket olika saker - jag kan inte välja bort något. Jag har provat på lite olika träningsformer, Thaiboxning, gym, löpning, CrossFit, Yoga, Spinning - allt är kul - och jag satsar inte på nåt fullt ut. Visst har jag hittat några träningsformer jag gör lite mer av men jag vill heller inte släppa det ena än det andra.

Samma sak gäller hundträningen. Spår. Uppletande. Lydnad. Agility. ALLT lika roligt... nästan, eller i alla fall i omgångar. Det växlar lite beroende på humör och väder. Till detta får vi inte glömma vardagslydnaden som gärna kommer i skymundan!

MEN jag unnar både mig och Bosse att prova på allt jag kommer över. Vi hittar säkert det där som till slut klickar. Jag lär väl märka det på Bosse om inte annat - vad han gillar mest. Nästa hund kan jag redan från början välja ut efter vad jag vill syssla med. Ska det vara en lydnads eller brukshund. Eller en agilityhund. Ett senare bekymmer.

JUST NU känns agilityn riktigt rolig. Fart, glädje, explosivitet..... och inga gruppmoment!   Funderar på om jag kan tävla i hoppklass i sommar - borde gå. Samtidigt vill jag ta det där 1:a priset i lydnad så att vi sen kan träna vidare. Förutom detta behöver jag jobba på Bosses hundintresse. Skit att dygnet inte har fler timmar!


Vilket lyxproblem... jag har ju ändå världens bästa hund!!!!


    

Av Johanna - 13 oktober 2013 19:49

Fixade loppet på 53 minuter trots skitträninssäsong!!! Grattis Tessan till ditt första lopp ever!?
Nästa år ska jag slå mitt pb från förra året på 51 minuter... då är det under 50 som gäller!

Av Johanna - 12 oktober 2013 19:25

Mysig och mörk kväll på lånad agilityplan. Lämnade lillskruttan på gymnastikträning i Täby och tänkte då att jag besöker Danderyd-Täby BK då jag hört att de har en bra agilityplan. Hindren var framme som jag hoppades och jag fick lov att låna plan. Men det var mörkt! Körde 20 minuter och det räckte... sen såg vi knappt handen framför oss. Bosse hade i alla fall sjukt kul! Hade extra fokus på att inte få nosa på plan. Egentligen så är vår största utmaning just nu bland alla hinder i hoppklass slalomet... det är trixigt.

 

Av Johanna - 12 oktober 2013 15:04

Igår kväll var Bosse, Tessan och jag ute på en liten löprunda i friska höstluften. Sen var det idol och fredagsmys.
Idag har jag äntligen höststädat tomten. Jag har dragit ut på det och inte haft särskilt mycket tid heller. Men imorse efter en lång frukost i soffan framför en animerad film med barnen passade jag på. Sol och värme lockade ut mig och Bosse fick springa fritt på vår inhägnade baksida under tiden. När jag klippte gräset passade jag på att sparka boll till Bosse varje gång jag passerade den med gräsklipparen. Fick dock ryta till åt Bosse ett par gånger att han skulle ur vägen... han har liksom inget vett alls i huvudet att vara rädd eller försiktig.
När gräset var klippt, möbler och grill undanstoppade och fallfrukt bortkrattat tog jag Bosse på en promenad med lite lydnadsträning och bollek!
ps. Älskar hösten!

Av Johanna - 11 oktober 2013 08:28

Igår kväll var det dags för agility igen med Sandra på HundID! Bosse var på ett ganska speedat humör och luktfokuserad. Sandra sa att hon nu förstod vad jag menade med att att han kan vara på olika humör, att han kan vara ojämn! Skönt att någon mer ser vad man menar! MEN vi tog träningen efter hans förutsättningar. I början av passet var han så uppe i varv att han t o m bajsade på plan! Jävla hund!   Vad gör man? Men han lärde sig ett nytt hinder, den platta tunneln - utan problem! Han är totalt orädd min lilla muskelhund! Så vi byggde en liten bana med däcket, hopphinder, tunnlar och körde på framförbyten som inte var helt lätt för mig att fatta - men det klickade till slut! Blindbyten känns lättare och är tydligen mer naturligt för oss människor... men för hunden är det stor skillnad! Körde lite bakdelskontroll mot balanshindret också samt slalom. Snart har han slalomet på plats... ska nog träna lite på detta hemma... har några pinnar från Rusta jag kan sätta upp på gräsmattan.

Körde en jättekort sekvens platsliggning och vi kom överens om att jag skulle börja lägga honom ibland i vardagen när jag går och gömmer mig. Gör ju ofta detta både inne och ute när jag ska gömma grejer för honom... men då sätter jag honom. Det fixar han hur bra som helst. Kan vara bra att göra samma sak men att han ligger ner. Då ska jag inte "platsa honom" med hakan i backen utan bara kräva att han ligger kvar.


Agilityträning till nästa vecka:


  • Bakdelskontroll
  • Slalom
  • Lätta banor

Vardagsträning:


  • Gå nära
  • Byteshandel
  • Hundmöten - skvallerträna

Tävlingslydnadsträning:


  • Bara ligga kvar
  • Aktivt gripa apporten på mitt kommando

PS. De nya leksakerna vi hade med till träningen funkade kanon! Nästan för bra... han var helt galen i nya kampisen!


   



Av Johanna - 9 oktober 2013 21:11

Fick ju låna boken av lillasyster. Den var slutsåld överallt. Lånade den länge. Man kan läsa denna om och om igen. Väl tillbakalämnad saknade jag den. Till min glädje kom den ut på marknaden igen i ny upplaga. Nu är den här! Med sikte på 10:an!

Nu saknas bara bok och dvd "från valp till stjärna" som jag hört en massa gott om!

Av Johanna - 9 oktober 2013 09:52

Igår kväll gick jag mitt första tillfälle som hjälpinstruktör på RBK - en bit på vägen till att själv så småningom få hjälpa hundägare till ett fantastiskt och roligt liv med sina hundar! Kursen är en allmänlydnadskurs för de med hundar som är för gamla för att gå valpkurs - så mycket basic basic. Det kommer bli väldigt roligt att följa dessa olika individer med sina helt olika individer till hundar! 8 deltagare med olika hundraser i olika åldrar och olika utmaningar!

Efter att kursen var slut passade jag på att träna Bosse lite. Det var oerhört länge sen vi tränade på klubben. Bosse hade legat i bilen under kursens 2 timmar så han var eld och lågor! Hade tänkt köra agility men alla hinder var bortplockade och jag orkade inte börja släpa fram något. Så jag körde kontaktövningar, inte nosa i backen, strunta i de andra hundarna. Sen några minuter bakdelskontroll upp mot balanshinder. Som avslutning körde vi lite fritt följ, läggande, ställande, hopp och inkallning - wow! Bosse behöver vila sig i form ibland!   

Vi behöver dock vässa till fria följet - där hade vilan inte gjort nytta utan tvärtom gjort honom lite slarvig. Apporten tränar vi på hemma - att han aktivt ska gripa den på mitt kommando.

Imorgon kväll är det privatkurs med agility och platsliggning - få se vad vi hittar på då! Jag har fått några lätta banor att träna på men inte hunnit tyvärr - få se om jag hinner klämma in något innan imorgon kväll.


Bosse tog lite egofoton på sig själv härom kvällen när han smög iväg med min telefon...


     

Av Johanna - 7 oktober 2013 20:05

Helgen i bilder. Badhuset med barnen och sambo. Besök hos mamma och systrar. Sprungit Tjurruset. Lillasyster promenerat hundarna. Lillasyster hade kameran med sig. Jag tränat stadga med lillasysters vovve. Ätit god mat. Bosse har hjälps systerdotter att äta fint. Träffat söt staffetik. Varit på brukshundsklubben. Ska gå som hjälpinstruktör. Jippieee!

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards