BosseBus

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2014

Hundrastgården eller inte!

Av Johanna - 25 augusti 2014 16:49

Jag blev jätteglad när ideella krafter såg till att Norrtälje fick en hundrastgård - jag är fortfarande jätteglad över att den finns. MEN jag besöker den väldigt sällan. Mest av den anledningen att jag hellre har Bosse lös i skogen där det finns mer för oss att pyssla med samt att jag känner mig lite illa till mods när jag väl är där. Problemet där är att det när som hellst kan dyka upp en annan hund som vi inte känner. Jag är fortfarande av åsikten att hundar inte ska leka med varandra om de inte först lär känna varandra genom promenad mm. Annars blir det påtvingat och med större risk för konflikter. Nu finns det hundar som klarar av detta - att få nya vänner hux flux hur som hellst och när som hellst. Bosse är inte sån. Han har några fasta kompisar, tikar och hanar som han fungerar superbra med - men jag vet av erfarenhet att han behöver tid att lära känna nya hundar. Får han motstånd i form av att den nya hunden är spänd, sur eller "dominant" om man nu vill använda sig av det uttrycket så blir även han spänd - han viker sig liksom aldrig. Blir han dessutom utsatt för ett utfall - ja, då blir det bråk. DÄREMOT om en tik eller hane visar avståndssignaler med bortvänt huvud, avstånd, visa tänder mm... då håller Bosse avstånd. Men jag kan ju aldrig veta hur den andra hunden är... och det verkar inte som att hundägarna vet det heller.

Man brukar säga om mig att jag har skinn på näsan. Det har jag. Men av någon anledning så viker jag mig vid hundmöten där den andra hundägaren säger "jo, men vi kan prova att låte dem hälsa".... "min har aldrig haft några problem med andra hundar"... och detta händer som oftast just vid hundgården. Eftersom jag så ogärna vill vara en partypooper samt att man oftast får konstiga blickar om man ändå säger att jag inte vill så har jag ett par gånger sagt - "okej". Oftast är det inget problem men ett par gånger har hundarna totalt ogillat varandra.

Man vill ju inte heller "äga" hundrastgården... har man själv varit där 5 minuter så blir det kanske bara ett par minuter till så att man kan släppa in andra.

Jag tror verkligen inte på fullaste allvar att hundar är i behov av tillfälliga flockar. Ser man till vargen som hunder härstammar från så lever de i sin flock och alla inkräktare jagas bort. Sen har man under många många år förmänskligat deras beteende för att passa vårt samhälle förstås.

Ett annat ställe som ger mig rysningar är hundfiket. Jag vill gärna besöka det någon gång men hundarna där är inte ens kopplade. Det tjuter så många varningsklockor i mitt huvud... hundar som inte känner varandra i LITET utrymme - snacka om att inte ens kunna få visa några avståndssignaler när lilla Polly går rakt fram mot alla besökare och nosar dem rakt i nyllet! Inte med Bosse. Jag vill inte utsätta honom för det. Skulle de vara kopplade så är det en annan femma.

Egentligen så är det ju inte så att jag inte litar på hundarna - de brukar lösa det mesta själva... om man ger dem UTRYMME! Det är hundägarna jag inte litar på!   Jag har träffat så många stolpskott till hundägare att jag helt enkelt blivit mer nojig än jag behöver vara.

Hörde nyligen att två hundar drabbat i samman i hundrastgården - där ena hunden fick uppsöka veterinär för att häftas ihop. Sen blev det tjafs om kostnader och polisanmälan gjordes. Hundarna lekte först - sen blev det allvar över något som människan kanske inte hann uppfatta. Sånt händer. Men jag vill gärna undvika det.


Puss på nosen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 16 juli 2017 19:32


Bosse finns inte hos oss mer. Det gör ont. Jag har ett hål i mitt bröst och gråten verkar aldrig sluta, tårarna är oändliga. Vi sörjer dig! Många frågar vad som hände och jag berättar här kortfattat. Det är en historia som är allt för vanlig men fö...

Av Johanna - 11 december 2016 18:37


Bosse har aldrig tidigare uppskattat nederbörd, varken i form av regn eller snö. Men idag busade han verkligen i snön. Det var i och för sig bara nollgradigt och lagom med snöfall. För övrigt har han blivit riktigt dåligt aktiverad på senaste tiden...

Av Johanna - 25 september 2016 09:40


Idag är ingen vanlig dag för idag är det Bosses födelsedag! Hurra hurra hurra! 5 år idag och det firar vi med att heja på lillmatte när hon spelar fotbollsmatch och en extra god middag ikväll med favoritingredienser som ägg och banan! Vi äl...

Av Johanna - 21 september 2016 12:44


I måndags när Bosse hade sitt anfall skulle jag ha tränat egentligen. Men så klart ville man bara hem till sin gulle. Men igår kväll tog vi tillsammans en löprunda istället. Så värt! Skön löpning och kul att kunna göra det ihop!   Idag hade vi ...

Av Johanna - 19 september 2016 20:32


Idag hände det som jag varit orolig för sen min sambo berättade om det konstiga anfall Bosse hade för ca ett år sen då jag låg på sjukhuset för min blindtarmsoperation... ännu ett anfall! Förra året, runt september, låg jag på sjukhuset då jag haft...

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards