BosseBus

Direktlänk till inlägg 15 april 2015

Rallylydnad

Av Johanna - 15 april 2015 09:04

Bosse och jag har inte tränat på länge... tror att det var senast våren 2013 vi gick kurs i tävlingsträning - då agility. Men vi har ju gått filtkurs, fokus & koncentration, draghundskurser och lite spår... så helt sysslolösa har vi inte varit. Men nu när Bosse är hel i kroppen så är det dags att ta tag i någon typ av aktivitet som stimulerar våra hjärnor också! Jag har inte provat på rallylydnad tidigare och bara tanken på att göra något roligt ihop med koppel på (som man har i åtminstone nybörjarklassen) känns riktigt bra! Hur ofta tränar man sin hund med kopplet på? De flesta hundar accossierar nog kopplet med en promenad - thats it! Hur kul är det? Så fort man tar av kopplet så har man roligt, leker, kastar boll, tränar mm. Nu ska vi lära oss ha kul MED kopplet PÅ! Rallylydnaden kommer också göra att vi får ännu bättre kontakt med varandra... både med och utan koppel.   


I måndags började nybörjarkursen i rallylydnad på HundID i Arninge. Gillar verkligen detta ställe - underbart att få träna inomhus på konstgräs! Dagen innan förberedde jag träningsväskan... tog ett tag må jag säga att hitta alla gamla kampleksaker, damma av dem och kolla att de var hela. Bosse tittade på mycket intresserat och passade på att sno åt sig leksaker i smyg allt eftersom jag packade ner dem och letade efter nästa... Köpte korv och hackade i små bitar, tog fram inomhusskorna och godisbältet (ett fint snickarbälte - bästa köpet ever!) och väntade förväntansfullt in måndagen.

Kom fram till Arninge lite tidigare då jag bokat in vibrationsplattan - kom på att jag hade typ hälften kvar på mitt 10-klipp kort jag köpte för nästan ett år sen! Senast vi körde den så låg Bosse ner endast korta stunder... nu gick det mycket bättre trots en del pipande... men jag hade inte förväntat mig nåt annat.


       


Några filmer som visar hur han förändras allt eftersom tiden går. Totalt 15 minuter låg han på vibben:



 
 
 

Och den sista då där han lugnat ner sig äntligen och är något sånär avslappnad... tyvärr lyckas jag inte vända filmen åt rätt håll!!?? Tips... vänd på datorn eller stå på dina händer!   



 

SEN blev det dags för kursstart! Först lära känna varandra lite och sedan teori. Vi var 6 ekipage med hundar av olika ras, ålder och kön. Tror det bara var jag som hade siktet på att ev. tävla medan de andra mest (och som oftast) ville hitta på nåt kul att göra med sina hundar - och det är inte fy skam! Två av ekipagen gick jag filtkursen med så det var roligt att se dem igen - fick t o m en kommentar om att Bosse verkade ha blivit lugnare - check på den!

Kursledaren var en lite äldre dam med en lite äldre golden retriver som nu var på SM-nivå i rallylydnad... coolt att man kan nå så långt trots ålder! (Alltså ålder på hunden då... eller?) Hon var i alla fall trevlig men man fick höja rösten ibland då jag misstänkte lite dålig hörsel.

Bosses stund i teorisalen hade jag förberett med filt och en stooor bit tjurmuskel. Så han var tyst och låg kvar på filten... så länge han hade något att tugga på vill säga. Så fort han tuggat klart så slängde jag in honom i en bur utanför för att slippa konflikt. Gick mycket smidigt.

När det blev dags att träna praktiskt vart vi uppdelade två och två. Bosse var taggad och det var även ekipaget jag tränade med... i alla fall hunden... en 12 månaders hane... en sprallig Kromfohrländer. Det var hennes första egna hund och det märktes! Hon hade verkligen ambitionen! Däremot behövde hon jobba med sig själv, sin komminikation med sin hund. Alla kommandon hon sa upprepades i snabb följd 2-3 gånger... sitt, sitt, siit, siiiitt... osv. Jag tror faktiskt inte att hunden lärt sig kommandona än utan helt enkelt testade sig fram i olika positioner tills godiset levererades. Men som jag sa - hon ville ju lära sig så jag gav lite tips och vips så blev hon lugnare, hunden förstod bättre vad hon ville och de lyckades lite oftare.

Vi skulle i alla fall träna på grundfärdigheter som sitt, ligg och stå... bredvid på vänster sida. Jag körde framifrån samt på höger sida för att utmana lite. Bosse var ju så duktig! Jag hade verkligen glömt bort vilken fantastiskt arbetsglad hund jag har! Han och jag var i vår bubbla hela tiden när vi arbetade! Vi körde 2 minuter var per ekipage - det var lagom. Testade även på stadga och omvänt lockande - inga problem! Dessutom sket han i alla andra hundar! Min Bosse är bäst!!


       


Åkte hem så nöjd i måndags kväll... Bosse kraschade i bilburen på två sekunder och verkade rätt nöjd han med. Ser verkligen fram mot nästa kurstillfälle... då ska vi börja med de lättare skyltarna... det är skyltarna jag är orolig för... om det är någon som är förvirrad i vårt ekipage så är det jag!


   

 
 
Ingen bild

emma Pettersson

15 april 2015 17:32

Rally är superkul! Jag ska upp och träna på klubben en sväng vid 19, kom om du kan! ;)
Vore kul att träna ihop något gång, du vet väl att RBK har rallytävlingar 2-3/5, gå upp och kika! Väldigt kul sport att tävla i, tycker jag :)

Johanna

19 april 2015 15:48

Åh vad kul... får komma och titta om jag hinner! Jag tränar gärna ihop...!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 16 juli 2017 19:32


Bosse finns inte hos oss mer. Det gör ont. Jag har ett hål i mitt bröst och gråten verkar aldrig sluta, tårarna är oändliga. Vi sörjer dig! Många frågar vad som hände och jag berättar här kortfattat. Det är en historia som är allt för vanlig men fö...

Av Johanna - 11 december 2016 18:37


Bosse har aldrig tidigare uppskattat nederbörd, varken i form av regn eller snö. Men idag busade han verkligen i snön. Det var i och för sig bara nollgradigt och lagom med snöfall. För övrigt har han blivit riktigt dåligt aktiverad på senaste tiden...

Av Johanna - 25 september 2016 09:40


Idag är ingen vanlig dag för idag är det Bosses födelsedag! Hurra hurra hurra! 5 år idag och det firar vi med att heja på lillmatte när hon spelar fotbollsmatch och en extra god middag ikväll med favoritingredienser som ägg och banan! Vi äl...

Av Johanna - 21 september 2016 12:44


I måndags när Bosse hade sitt anfall skulle jag ha tränat egentligen. Men så klart ville man bara hem till sin gulle. Men igår kväll tog vi tillsammans en löprunda istället. Så värt! Skön löpning och kul att kunna göra det ihop!   Idag hade vi ...

Av Johanna - 19 september 2016 20:32


Idag hände det som jag varit orolig för sen min sambo berättade om det konstiga anfall Bosse hade för ca ett år sen då jag låg på sjukhuset för min blindtarmsoperation... ännu ett anfall! Förra året, runt september, låg jag på sjukhuset då jag haft...

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards