BosseBus

Senaste inläggen

Av Johanna - 2 januari 2015 19:18

2015 har bara börjat och jag har åger över vad vi ska hitta på vad gäller hundträning och min egen träning... men jag känner mig inte stressad. Känns bara lite underligt att inte ha nåt framför sig.

Funderar på om jag vågar ta upp lydnadsträningen igen, det är ju så kul. Man måste ju inte tävla... även om tävlingshuvudet i mig försöker övertala mig så fort jag är igång med nån typ av hundaktivitet. Sen har vi ju draget som är härligt att syssla med både för mig och Bosse - ska jag köpa en kickbike? Ska jag prova cykeln igen... köpa lite bättre lina och sånt först bara som inte går sönder i första starten?

Agilityn är ju sjukt rolig också... men att tävla i det känns långt bort... jag har problem med mitt lokalsinne... och ja - det behövs på en agilitybana! Hmmm....

Jag får ta och fundera vidare. Här lite foton från senaste vinterpromenaderna...


                 

ANNONS
Av Johanna - 28 december 2014 23:14

Grattis finaste Bibbi - Bosses kullsyster - som nu fått sin andra kull valpar! Denna gång med bedårande Charlie som tagits in som import av Ozkagårdens kennel!


   


Blir man inte liiite sugen? Har en favorit redan.....

ANNONS
Av Johanna - 28 december 2014 22:48

Då har julafton passerat och det riktigt mysigt då vi faktiskt fick första snön som stannade mer än någon halvtimme! Vitt, kallt och bara helt fantastiskt vackert. Bosse gillar däremot inte kyla under 7 minusgrader utan protesterar med att hoppa på tre ben åt gången och bajsar superfort för att få komma in i värmen igen. Får nog ta och införskaffa skor till honom - de behövs ju ändå för drag så småningom.


Under julen var vi hos lilla mamma i Stockholm. Något lite roligt som hände på juldagen var när jag och lillasyster tog en långpromenad med hundarna passerade en kvinna med en bullhund (staffeblandning?) som hade lite att jobba med i kopplet vad gäller hundmöten. Bosse spände sig lite också men passerar faktiskt alltid nästan alla hundar utan problem när han har sällskap av andra hundkompisar... det fattar jag inte? Men den andra hunden i alla fall... den började gruffa lite åt vårt håll men matte var beredd med godis och beröm och de passerade jättefint! Spontan som jag är utbrast jag "åh, vad duktig!" Då vände hon och frågade... "ursäkta, är det där Bosse?" Ja - svarade jag förvånat... haha! "Jo, jag läser bloggen" sa hon... kul! Samtidigt som jag hade lust att sjunka genom jorden... jag som inte bloggat på evigheter och dessutom bara bloggat sporadiskt innan det... fy!

Det beror väl mest på att vi inte gör så jättemycket seriösa saker när det gäller träning för tillfället. Orsakerna har varit flera. Har prioriterat min egen träning ett bra tag och sen har det blivit högre belastning på arbetet... och den sista anledningen... jag har tappat lite sug och vet inte vad jag ska träna... agility, prova på lydnaden igen och sätta den där jäkla skit platsliggningen som fick mig att tappa självförtroendet, spår eller kanske nåt nytt som rallylydnad? Jag veeeet INTE!! Hjälp tack!


Idag var vi i alla fall och shoppade massor innan vi hälsade på hos lillasyster som ganska nyligen flyttat till sin alldeles första nya lägenhet! Pussades med Melker och Molly massor.. och ja, tog nån kopp kaffe också. Lillasyster fick två fina tavlor av mig (som jag i hemlighet vill ha själv). Men just nu passar de henne allra bäst!


   


Lite bilder på alla söta odjur som bor hos (eller bara besökte) lillasyster fick jag också med:


                   


Puss!Av Johanna - 25 november 2014 09:24

Så där ja! En hel söndag ute i skogen med härliga människor och hundar! Vad är bättre än det? I söndags hade vi dragit ihop ett gäng om 5 ekipage att gå spårkurs hos Emma på Hundreda. Vi träffades redan 9 på morgonen för att ganska genast lägga ut 2 spår var i olika svårighetsgrad och tekniker beroende på förutsättningarna. Det regnade till att börja med men på eftermiddan fick vi t o m lite sol! Skogen var delvis ett kalhygge som inte var undanröjt... gissade på att få träningsvärk efter denna dag! Stackars Bosse med kortast ben av alla blev mysigt rispad och röd om bröst och mage... men han klagade inte en sekund! Lyckligare hund får man leta efter - äntligen tog sig matte tid att träna på riktigt igen! De andra hundarna på kursen var enligt Bosse "kurshundar"... alltså hälsar man inte på dem... han har tydligen lärt sig att det finns "kurshundar" och det finns "hundar-vi-möter-på-promenaden-hundar" (som man tydligen alltid har förväntning om att hälsa på!!??) Jag var i alla fall mycket stolt över Bosse och hans beteende under hela kursdagen! Några av de andra ekipagen kände vi sen tidigare och så hade vi ett par nya ansikten - kul! När det däremot närmade sig en "hund-vi-möter-på-promenaden-hund" med matte så talade Bosse tydligt om att här vaktar jag min flock... min tillfälligaflock av "kurshundar" vill säga... tokiga, knäppa Bosse...

Bosse har ju haft problem i spåret med att han är en bulldozer som har alldeles för bråttom. Detta gör att han kan tappa spåret om det kommer vinklar och då istället går upp i sök. Dessutom har han inte visat intresse för föremål i spåret. Det har bara varit spåret som varit intressant.

Vårt första spår skulle vara ett serpentinspår för att se hur Bosse tog det... har ju spårat mest "naturrakt". Det skulle bara vara en leksak i slutet. Stackars Ullis fick låna ut Eyes leksaker till mig som snålt nog inte hade tillräckligt många med mig. Bosse gick typ upp i sök direkt och hittade sin leksak ändå... jag hade lagt serpentinspåret alldeles för tätt! Fattade inte att det mer skulle vara ett utdraget S. Så det var ju inte mer än kanske 5 meter mellan spåren... haha! Då lärde vi oss nåt bra! Sen var det dags för lunch hos Ullis där vi värmde våra matlådor! Tack för gästfriheten tjejen!!


                         HUNDNÖRDAR som gillar spår... uppenbart...


       


När vi värmt våra kroppar hos Ullis och torkat blöta byxor i torktumlaren var det dags att lägga ett tredje spår. Det andra spåret vi la innan lunch var dags att gå efter detta...

Spår nr.2 var ett naturrakt spår på 100 m med täta belöningar/leksaker, 5 st totalt. Jag skulle dessutom hålla emot och gå i pensionärstempo i alla spår för att få ner Bosses tempo och få upp hand noggrannhet i spåret. Det hjälpte faktiskt riktigt bra. Jag körde med koppel i selen (skönare för mina händer också). Man kan köra med koppel till hundarna fått in bra teknik... alltså ganska länge. Man ska dessutom alltid träna mer på teknik och klurigheter än längd och uthållighet. En annan uppgift jag hade var att leka brallorna av mig och Bosse vid varje leksak! Belöningen när han lekte bra var att få fortsätta spåra. Vad jag blev svettig!! Men vad kul det var! Jag trodde inte han skulle bry sig om leksakerna... men visst var de superkul... de var ju nya för honom! En massa av Eyes fluffiga leksaker! (Blir att beställa ett gäng nu).

Bosse var superduperduktig och tog spåret jättebra... trots att det gick över små vattendrag/diken samt stora stenbumlingar... på ett ställe hade jag gått över ett nedfallet träd... då försökte Bosse krypa under det innan jag berättade att det går bra att hoppa över och fortsätta spåret... haha!!

Tredje spåret blev ett utdraget S som korsade en stig flera gånger... det var lite svårt tyckte Bosse som ett par gånger gärna ville spåra vidare på stigen istället... så det ska vi träna mer på. Men över lag gick det superbra!


Positivt var att Bosse följer spår bra över stenar, nedfallna träd, vatten och han visade stort föremålsintresse! Jag har ju bara snålat med bra leksaker jöö!

Det vi behöver jobba på är att hålla nere farten och korsa stigar... för att avancera till att lägga spåret utmed sidan av en stig... utmed stigen en stund för att lämna stigen osv.

Jo - jag måste träna på att hitta i skogen också... haha! Kvinnan med sämst lokalsinne! Men det fanns lite trix man kunde ta till...


Klockan halv fem var jag hemma igen till en tallrik varm mat, bastu och skön säng! Både jag och Bosse var helt slut... men supernöjda!


   


Tack Emma!

Av Johanna - 3 november 2014 07:39

Vilken total lycka när vänner plötsligt ringer en söndag kväll och frågar om inte Bosse gillar märgben! De håller precis på och styckar upp en hel oxe och istället för att slänga slaktresterna så kommer de att tänka på Bosse - gullisarna!
Får det dessutom hemlevererat - vilken service! 3-4 kg märgben.... Bosse fick ett ben på en gång och springer snabbt till sin bädd för att lämna av benet.... vänder tillbaka till budet för att ge honom sina yttersta kärleksförklaringar för att kvickt återvända till benet och sätta igång och jobba. Han slet en bra stund och somnade gott med magen full!

Av Johanna - 31 oktober 2014 16:41

Ledig fredag... förkyld och hosta... men ut med hund måste man ju ändå. Tur är det så att man aldrig missar en vacker och frostig höstmorgon i strålande sol... eller något annat fantastiskt.
Imorse var vädret så där helt perfekt för skog och lek!

Gick förbi bruksis och testade om hopphindret fortfarande satt... ja visst.

Kasta favoritbollen och träna på kommandona "buuuus", "hämta", "loss" och "JA!"

Glad helg till er alla!

Av Johanna - 30 oktober 2014 14:22

Idag när vi tog en promenad hamnade vi vid utegymmet på motionsslingan. Där finns även en liten hinderbana för barn.... och hundar tänkte jag genast!
Bosse visade på bra balans på de olika hindren och han tyckte det var roligt att bli lite utmanad.
Gräva i sanden var också mycket uppskattat. 

Av Johanna - 27 oktober 2014 15:37

Det är sjukt mycket svamp i skogen! I söndags bestämde vi oss för att ta en promenad, jag, Bosse, dottern och Mikko. Grannen påminde oss om att plocka med oss åtminstone en liten påse om vi ville få med oss svamp hem - vi hade bara tänkt ta en promenad på en timme men dottern sprang hem och hämtade en ica-påse.

Vi hade inte hunnit gå mer än en kvart så fastnade vi i skogen - höstkantareller vart man än såg! Tur att jag hade fickorna fulla av bajspåsar - många svampar blev det!

Bosse njöt av att få skutta lös i blåbärsriset, bli matad med blåbär av lill-matte och bara lukta på alla djurdofter. Tog även med hemlånad kamera och fotade i det vackra ljuset!


                                                   


Efter 2 timmar i skogen och liten stund på ängen med bollkastning var det trötta ben som gick hemåt... lill-matte fick draghjälp av Bosse.


 

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik

Häng med!

Följ BosseBus med Blogkeen
Följ BosseBus med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se