BosseBus

Alla inlägg under juli 2013

Av Johanna - 23 juli 2013 14:54

Hittade förra veckan en stuga vid Norasjön 35 km utanför Örebro som även tog hundar och impulsbokade denna då väderprognosen såg fin ut. Vi har haft det fantastiskt skönt med många timmars stadspromenader i Örebro, bad och vedeldad bastu vid Norasjön på kvällen, äventyrsbad och god mat. Bosse snarkar högt bak i bilburen just nu. Vi har 1,5 timme kvar innan vi är hemma och jag tror att vi alla, både tvåbenta och fyrbenta är nöjda! Bosse har dessutom gjort något som jag gissar inte många lyckats med... badat i samtliga dammar och fontäner i centrala Örebro och Örebro Stadspark! Till och med nedanför Örebro slott tog han sig ett par dopp!

Av Johanna - 21 juli 2013 14:18

Jag och Bosse delade på en glass under våtat besök i Örebro Stadspark idag...

Slut...

Av Johanna - 20 juli 2013 19:53

Bärplock blandat med sökruta här och var...

Och så avslutar vi dagen med lite...

Av Johanna - 19 juli 2013 09:02

Idag får Bosse leka med Stella då jag jobbar och sambo plus barn inte kommer hem förens på eftermiddan. Snälla Malin tyckte att Bosse likaväl kunde vara hos dem istället för att bara rastas mitt på dagen... få se om hon tycker likadant när jag hämtar hem honom ikväll... fniss! Äsch, det går nog jättebra! Stella och Bosse leker väldigt bra tillsammans och jag tror att de lugnar sig efter en stund. Jag fick lite foton messade till mig från Malin... det är visst poolparty i deras trädgård!   


                

Av Johanna - 18 juli 2013 19:33

Tog på Bosse klövjeväskan så fort vi kom hem igår kväll och drog ut till skogs. Packade med 2 äpplen också... kunde ju inte bara ta ett äpple... hade ju blivit ojämn fördelning av vikten i klövjeväskan! ;) En timme var vi ute. Vi tog en paus mitt i skogen där jag band upp Bosse och vallade en ruta på ca 50X50m... gömde ett för honom okänt föremål och kopplade loss honom. Nu fick min vallning bara ligga några minuter vilket gjorde det svårare för Bosse att hålla sig inom rutan, men tycker han gjorde ett fantastiskt jobb trots omständigheterna. Ett par gånger stannar han upp och kollar på mig men inser snabbt att "här få man fan ingen hjälp... matte är ju värdelös på det här" och drar vidare med nosen i backen. På under 2 minuter hittar han föremålet!



Efteråt åkte jag till Malin för att fota lite valpar! Nu har de öppnat ögonen och är 2 veckor gamla idag! En av tikarna ylade så sött och jag fick med en sekvens på film! När jag tittade på filmen sen hemma så blev Bosse väldigt förbryllad, hoppade upp med tassarna på matbordet och tittade på sina halvsyskon med huvudet på snett och öronen spetsade. Han kunde inte alls förstå hur de fick plats i den där platta burken!



 

Lite foton blev det i alla fall....


    


Min favorittjej!   


         

Av Johanna - 18 juli 2013 15:14

Nä, jag kan inte påstå att vi haft någon toppvecka när det gäller träning! Vi har latat oss rejält nu när barn och sambo varit bortresta (nja, storstädade mig svettig 3 timmar i måndagskväll... men ändå). Jag har kört lite korta lydnadspass inomhus och ute på tomten - thats it! Sen har vi glott på film och ätit typ. Det sistnämnda har satt sig runt midjan. Ikväll blir det långpromenix med klövjeväskan... löpningen får vila då en kort löprunda igår med Tessan resulterade i att jag fick ont i knäet.

Så någon tävling blir det inte heller för mig och Bosse i Hallstahammar... ska jag åka så långt, gå upp typ 04:00 för att genomföra en halvkass tävling - nej tack! Bosse är kanonbra på momenten men att hoppa över platsläggningen känns så trist... jag vill så gärna få 1:a pris. Så vi skjuter på tävlandet - herre guuu, vi har ju flera år på oss. Vi fortsätter finslipa och träna upp den där platsen... det ska banne mig gå.

Igår kväll när vi tränade "plats" så knackade det på dörren och infarandes kommer bästa Tessan med sin gällaste busröst som Bosse typ aldrig kan motstå! Han reser sig från platsen och drar ut i hallen för att hälsa och jag ryter till så i i helvete! Har aldrig blivit så förbannad som då. Jag tror att det hjälpte, han låg plats som en liten ängel sen trots att Tessan satt i samma rum och att han inte fått hälsa på henne än (det är svårt för Bosse!) Belöningen var köttbullen framför honom och trots att han ätit upp den så kollade han på mig först och bad om lov att få hälsa på Tessan... vassegooo sa jag förstås! Ibland behöver de en ordentlig påminnelse verkar det som!   

Så ikväll (sista kvällen home alone) gäller: byta lakan i barnens rum, äta middag, långpromenad, film (eller fota valpar), sova.

På tisdag drar vi på några dagars utflykt nedåt i landet... ska bli skönt med ett par dagar borta från hemmet med min lilla familj - saknar dem!!


Hittade gammala foton på Bosse, Melker och lillasyster:


     

Av Johanna - 17 juli 2013 08:40

Jag och Bosse är ensamma hemma denna vecka, eller måndag till torsdag då sambo och barn är i Finland. I måndags storstädades det och igår kväll hade jag och Bosse myskväll. Vi lekte på bakgården en stund, åt lite gott och hade mys framför en film. Härlig kväll!


   


Så här kan man också dricka vatten när man är törstig... Bosse har börjat med vanan att tvärnita framför kranen innan vi går in i huset... han rör sig inte ur fläcken förrens han fått sig en slurk. Så jag måste ner för trapporna igen och vrida på kranen en stund... SEN kan vi gå in.


   

Av Johanna - 16 juli 2013 14:30

På lördag är vi anmälda till lydnadstävling klass I i Hallstahammar. Samling 07:30. Jag som är så morgontrött och dessutom har en Bossebus som jag inte alls känner mig säker på just nu. Samtidigt har han verkligen visat sig från sin bästa sida senaste gångerna vi tränat momenten i klass I... förutom platsliggning som vi fortfarande kämpar med. Är sugen på att testa. Köra tävlingen på lördag men utan platsliggning. Om jag förbereder mig och honom på bästa sätt... typ svälter honom dygnet innan så kanske...

Ska försöka ta mig till träningstävlingen på Roslagens BK imorgon kväll - kanske får låta det avgöra beroende på hur det går där? Vad är det värsta som kan hända? Märker jag att han inte är "med" på linförigheten på lördag så är det ju bara att avbryta?

Ikväll om Bosse orkar (han har varit på äventyr med dagmatte) så ska vi nog lägga en sökruta och träna lite lydnad också. Han gillar verkligen att jobba med nosen! Önskar att han kände likadant för att ligga still bland andra hundar!   Han vet precis vad som gäller vid mitt "platssss" men har sååå svårt när andra hundar är med. Han blir så nyfiken på de andra och ibland lite osäker tror jag beroende på vilka hundar han har nära sig? Nä, nu ska jag planera kvällens lydnadspass, blir nog att jobba vidare med linförighet, mina egna dubbelkommandon (att jag tittar på Bosse när jag ger kommandon) och kanske platsliggning då.


 

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards