BosseBus

Alla inlägg den 30 april 2014

Av Johanna - 30 april 2014 09:05

ghaaaaa! Förra inlägget försvann när jag skrivit typ 3000 ord och lagt upp foton... så nu har jag inte alls samma skrivarlust! Ja ja... jag får väl försöka att minnas tillbaka till i tisdags... IGEN DÅ!

Förra veckans tisdag följde Bosse med till jobbet som vanligt... men han var suuupertrött efter helgens alla utflykter och träningar. Mina kollegor trodde han var sjuk... och jag med efter en stund! En staffe som bara viftar på svansen vid hälsning och inte gör sina obligatoriska känguruhoppkyssar är antingen sjuk eller dödstrött! Funderade på allvar att hoppa över träningen men tänkte att vi åker dit och tittar på om inte annat.

Väl på plats så var han som vanligt! När han såg hallen och alla hinder (leksaker för honom) så blev han superglad som vanligt.

Jag har inte hunnit träna med Bosse mellan kurstillfällena alls, men det verkar inte ha gjort så mycket - det har fungerat ändå. Till denna tisdag byggde Sandra upp en hel bana med 19 hinder - som en nybörjarbana skulle kunna se ut. Alla hinder var med, t o m långhopp som vi aldrig tränat på tidigare!


 


Dessutom fanns ett slalom med som vi fortfarande lär in och även däcket som Bosse hoppat igenom typ 5 gånger tidigare... för läääänge sen!


     


Bosse fick ligga parkerad i sin bur medan vi byggde banan och buren blev en bra pausstation genom hela kvällen faktiskt. Det funkar bäst så.


 


Själva banan var rätt lätt... så länge man gick den utan hund! Vi fick 10 minuter på oss att gå den hur många gånger vi ville. Sen var det dags att en och en köra banan! Mitt och Bosses första försök blev väl sådär. Bosse missade däcket och hade förstås problem med slalomet som ändå gick hyfsat sen. Jag missade lite i min handling på sista hopphindret då jag ställde mig på fel sida av hindret helt enkelt.

På andra försöket gick det faktiskt riktigt bra! Bosse var fortfarande osäker på däcket och slalomet men min handling var faktiskt bra om jag får säga det själv! Bosse var dessutom hela tiden kontaktsökande och frågade om riktning när han blev osäker. Han sket i en ingång i tunneln vid ett tillfälle då han hittade en intressant lukt men tog hindret direkt när jag påminde. Jag glömde däremot att ropa hans namn i sista tunneln för att han skulle hitta riktningen snabbt på vägen ut så det blev en stor sväng in till mig där... måste komma ihåg det nästa gång. I stort var det riktigt bra för ett nybörjarekipage som oss!

Efteråt stod vi en stund och pratade igenom tävlingstänk, nerver och strategier inför tävling. Bosse låg trött vid mina fötter.


       


Det var en bra kväll och jag var superstolt över min lilla kåt-pöjk som lyckades hålla fokusen på mig och hindrena istället för Söt-lotta-lagotto! 

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards