BosseBus

Alla inlägg under september 2013

Av Johanna - 12 september 2013 16:43

Bosse vilar på jobbet i väntan på agilitykurs ikväll. Idag är det bakom kompostgaller då herr Bosse valde att vara på det humöret... och matte inte orkade tjata.
Har massor av frågor med mig till kursen ikväll då första kurstillfället inte gav nåt. Jag tyckte övningarna var för många, för hastiga och utan någon bakgrund till varför vi skulle lära in dem. Jag kanske bara är trög men om jag ska få ut nåt av kursen så vill jag också förstå vad sjutton vi håller på med ;)

Tjohooo!

Av Johanna - 11 september 2013 21:16

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna... tror bestämt att det är dags att ta fram reflexhalsbanden.

Av Johanna - 11 september 2013 10:52

Den 29 september är det dags att besöka Viking Line Dog Show på Eckerö för 3:e året i rad, det är 2:a året i rad jag själv ställer ut. Förra året med ett excellent och 2:a placering - mycket bra med tanke på att det var Cindy Pettersson som dömde (samma som gav oss ett Good senast)!    Ringfördelningen ser ut som nedan på söndagen 29 september - blir i alla fall lite sovmorgon. Vi ses vid ring 3!


RING 3

Hans V D Berg, Nederländerna

85

dandie dinmont terrier

                            8

09:00

cairn terrier

16

terrier brasileiro

9

staffordshire bull terrier

13

amerikansk staffordshire terrier

16

miniatyr bull terrier

3

bull terrier

7

strävhårig fox terrier

2

airedale terrier

3

pyreneerhund

8

Av Johanna - 11 september 2013 10:40

Såååå tråkigt att vara sjuk... självklart blir man sjuk efter en stressig period på jobbet som även det resulterade i färre träningstillfällen av mig och hund. Så två veckor har gått utan att vi gjort nästan något alls - skäms!

Sen agilitytillfället i torsdags har jag i alla fall påbörjat träningen av bakdelskontroll och fått Bosse att backa samt att backa uppför trappen några steg - det går framåt! Han kan ta 2-3 trappsteg baklänges nu - det tog evigheter innan poletten trillade ner - han körde igenom typ alla lydnadsmoment han kunde i flera omgångar innan han förstod att detta inte hade ett dugg med tävlingslydnad att göra, haha! Man riktigt såg hur svettpärlorna, bekymmersrynkorna och hjärncellerna jobbade!

Igår kväll kände jag mig äntligen bättre efter förkylning med halsont. Tog med mig Bosse på en 6 km löprunda i skogen. Wow! Hösten har kommit och det är så vackert med alla färger! Luften är frisk och luktar löv! Älskar verkligen hösten! Älskar att springa i skogen på hösten! Älskar Bosse!

Men det var tungt och jag kände av lederna i knäna efter att ha fuskat med gluten i helgen... skit! Bara att skärpa sig! Nu jäklar!


 

Av Johanna - 9 september 2013 20:19

På våra promenader på senaste tiden försöker jag hitta mötande hundar eller annat som störning så att jag ska få möjlighet att träna just på dessa möten... vi skvallertränar.
Man tar det man får... Norrtälje är inte direkt överfullt av hundar... undrar om de flesta med hund i Norrtälje bor på landet? Hur som så fick en modig katt ikväll agera störning... perfekt!

Katten Gustav... som min syster döpte honom till efter att ha sett fotot var en mycket bra hjälpreda... kom fram nyfiket till oss och satt sen blickstilla medan jag tränade Bosse gåendes i cirklar runt katten, förbi katten, rakt mot katten och som på fotot bara sitta framför katten. Bosse gillar katter... sjukt nyfiken... eller ja, vem eller vad är han inte nyfiken på?

Av Johanna - 8 september 2013 16:50

Igår hade vi ordnat överaskningsfest för käras sambos mamma som fyller 60... hon blev kidnappad redan på fredagen med diverse aktiviteter på schemat. Väl lurad hem till oss väntade släkt och vänner från både Sverige och Finland... vilken fest det blev! Även Bosse hade fest. En av de festdeltagande familjerna hade nämligen med sig Sally - en staffetik på 5-6 år och en riktig madam! Bosse försökte sätta på henne ett par gånger men hon var så tydlig med sitt språk att Bosse faktiskt gav upp snabbt och det istället fokuserades på lek. De lekte länge i två omgångar under kvällen... härligt med inhängnad tomt så att de verkligen kunde rusa av sig och tacklas som bara staffar kan!

Något som är ganska annorlunda med staffar vad jag själv märkt är att de liksom är dåliga på hälsningsritualer när de träffar nya hundar... eller gamla kompisar för den delen. Vanligtvis nosar ju hundarna på varandra i baken, runt mungipor etc innan de ev. bjuder till lek. Men staffar ger bara en blick på avstånd och rusar rakt fram. Kan förstå att många andra artfränder av annan ras blir förbannade! Staffar har ingen alls förståelse för det där med förspel! ;)
De fungerade i alla fall så bra ihop... ska nog låna Sally nån gång om matte och husse reser bort....

Sally har tyvärr inte lärt sig posera på bild så det är öron bak och tungan inte helt rätt i mun... haha! Men så söt och go!
Idag är vi alla lite trötta efter festligheterna. Missar Svenska Staffedagen också... suck! Får bli nästa gång.
Bosse fick sig en bakismåltid till lunch... han är helt slut efter gårdagens date... stackarn!

Av Johanna - 6 september 2013 19:27

Mitt vackraste gör sig snygg på svart/vitt!

Av Johanna - 6 september 2013 13:58

Idag var barnens skola stängd och jag passar på att jobba från hemmaplan. Mys tycker både barn och vovve! Till lunch blev det en tur ner till pizzerian. Bosse hoppades in i det längsta att något skulle tappas ner på golvet.

Igår var första tillfället på agilitykursen, roligt men lite för basic nivå. Känns efter första tillfället mer som en valpkurs med följaövningar osv. Men jag får nog ge det några gånger innan jag uttalar mig. Bosse var hur som helt slut efteråt... delvis pga värmen i lokalen (inomhushall) men också bara av att vara i ny miljö med nya hundar. Så som socialiserings- och passivitetsövning passade kursen oss perfekt igår! Dessutom var det en härlig skara hundar med. De var alla runt 1-2 år. En mops, en Basenji, en dvärgsnauzer och en blandis kinesisk naken hund/pudel. Härliga raser och supertrevliga individer allihopa!
Blir att träna backa och att runda föremål till nästa tillfälle... OCH lyckas få Bosse att följa mig på höger sida... haha! Han är ju lite skadad från lydnadsträningen...

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards