BosseBus

Alla inlägg den 22 januari 2013

Av Johanna - 22 januari 2013 22:06

Årets första ringträning avklarad och det gick sådär. Tyvärr var Anna Lena Munkvall (som för övrigt inte trodde på någon framtid för Bosse på hans första utställning) sjuk så Fredrik Boman från EliteStaff ställde upp istället vilket var bra. Glad över att få träna inomhus i nya Stockholms Hundsportcentrum i Upplands Väsby, då det har varit -14 grader idag, tog jag raska steg mot bilen med Bosse efter jobbet. Väl inne i hallen insåg jag att det hade suttit bra med termobyxor! Kallt! Utomhusskor fick man inte heller ha på sig så det blev att frysa i två timmar.

Märkte ganska snabbt också att Bosse inte var på humör, han var stressad och svår att få kontakt med, ville bara fram till alla andra hundar och stod både snett och vint. Han försökte hoppa efter godiset och provade allt annat än "stå" för att få det. Dessutom stóg han för skönsången i lokalen med sina gurgel och visslingar. Jag kunde inte annat än skratta efter en stund och tänkte att, "jaja, det får väl bli två timmars socialträning bland andra hundar".

Men efter en 30 minuter skärpte han till sig och vi fick kanonkontakt. Bosse är bäst! Plötsligt var han som han alltid är när det väl gäller i ringen, de andra hundägarna runt omkring sa att han var sååå duktig (de ska bara veta).

Efter ytterligare en stund skulle vi träna på att ställa upp hundarna... på bord! Jag har ställt Bosse på bord ett par gånger som liten valp - inga problem. MEN nu ställa en 20 kilos kanonkula på ett rangligt bord kändes sådär. Men jag tänkte att det lika bra var att träna på det. Gick inte så bra. Han blev orolig och ville bara ner. Fredrik hann dock titta igenom honom snabbt innan han tog sig ner delvis genom att klättra över mig. Efter det så gillade han varken bordet eller Fredrik något mer. Han har aldrig backat för något men inför nästa uppställning backade han bort från Fredrik och mig ett par sekunder innan han samlade sig och lät sig kollas (på marken denna gång). Det var lite synd, så nu blir det att träna "stå" på bord hemma för att ta tillbaka de stegen vi gick bakåt idag.

Det som var roligt ikväll var att träffa några nya (för mig) staffeägare och deras sötnosar. Efter träningen blev det pusskalas mellan de nya kompisarna. Glömde fota under träningen men fick lite efterbilder på busarna och trötta Bosse. Lägg märke till Gigolos avkomma, den röda lilla 18-veckors valpen... så söt!

                       

EliteStaff´s Sofie Englund fotade dock, kul då fastnade alla våra dåliga försök på bild! Nja, ska inte vara för hård mot mig själv,  på ett av fotona ser det faktiskt bra ut.

        

Av Johanna - 22 januari 2013 09:30

 

Bosse fick följa med till kontoret idag, för sen ska vi på ringträning som Ssbtk anordnar vid fyra tillfällen på Stockholms Hundsportcentrum i Upplands Väsby! Dokumenterar ikväll om hur DET gick!

Vi är åtta personer på kontoret och för varje kollega som kom in i morse så blev Bosse mer och mer lycklig, "tänk att alla har kommit hit BARA för min skull" såg jag honom tänka när han for upp som en känguru för att dela ut pussar till dem alla en efter en. Han kan verkligen konsten att charma människor omkring sig trots sitt burdusa sätt. Hans kroppsspråk skriker ju "lycklig"!

Tidigare månad - Senare månad

Vad är det för blogg?


Om livet med en staffe. Här kommer jag berätta om alla våra äventyr med familj och hund och alla de aktiviteter som Bosse och jag är med om. Bosse är en Staffordshire Bullterrier som bor tillsammans med mig, min sambo och våra barn i Norrtälje.

Senaste inläggen

Kategorier

Lämna ett tassavtryck!

Något på hjärtat?

3 besvarade frågor

Vad letar du efter?

Arkivet

Datum och sånt

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<<
Januari 2013 >>>

Sidor Bosse gillar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards